2010 (stěhování do nových prostor)

V roce 2010 škola v Ořechově získala po rekonstrukci nové prostory v Kulturním centru. Zde se nachází zázemí pro ředitelství školy, kancelář ekonoma školy, zástupce ředitele, spisovna, sklad hudebních nástrojů, 2 sborovny, šatna, dále je pro reprezentaci školy a pořádání koncertů, vystoupení, soutěží k dispozici Obecní sál, který se nachází také v 1. patře budovy a se školou sousedí.

Pracovní prostředí a podmínky pro výuku uměleckých oborů se získáním těchto prostor jednoznačně zlepšilo, ve starých prostorech na ulici Tikovická 23 chyběla sborovna, samostatná ředitelna, spisovna, šatna, reprezentativní a kapacitně vyhovující sál pro pořádání koncertů žáků školy. Učitelé Základní umělecké školy v Ořechově s velkou radostí vyslovili poděkování váženému panu starostovi Josefu Brabencovi a místnímu zastupitelstvu obce Ořechov za rozhodnutí přidělit a opravit pro naši školu prostory v budově bývalé speciální školy na ulici Komenského 4.

Ředitelka a učitelé si plně uvědomovali finanční částku, za kterou byly vnitřní prostory budovy školy rekonstruovány a vnímali vynaložený čas a úsilí všech zúčastněných. Podmínky pro výuku uměleckých oborů a pracovní prostředí se změnilo k lepšímu.

V září bylo vyučování zahájeno slavnostním koncertem věnovaný panu starostovi Josefu Brabencovi a obci Ořechov. Podpora a upřímná spolupráce od vedení obce Ořechov, které se nám dostává, nám významně pomáhá nejen v udržení, ale i ke zvyšování úrovně, pestrosti a kvality výuky v Základní umělecké škole.